Makarony s čerstvými liškami
50 min.
Ingredience
- 25gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCréme fraiche
- 500gramůLišky čerstvé
- 2kusyCibule
- 1lžícePažitka
- 100gramůSlanina vepřová
- 400gramůŠpagety, Makarony
- 1lžičkaSůl
- 4litryVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
33 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a nakrájíme cibuli nadrobno. Slaninu nakrájíme na nudličky. Lišky očistíme, podle potřeby omyjeme ve větší nádobě s vodou. Musíme dát pozor,aby houby nenasály vodu. Větší lišky rozkrojíme na půlky.
- 2Makarony uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme dobře okapat. Na pánvi rozpálíme olej a dokřupava opečeme nakrájenou slaninu. Opečenou slaninu vyjmeme děrovanou naběračkou a ve zbylém omastku rozpustíme máslo. Přidáme nakrájenou cibuli a lišky.
- 3Smažíme tak dlouho dokud se nevyvaří tekutina. K liškám přidáme opečenou slaninu a créme fraiche. Vše osolíme, opepříme a ohřejeme.
- 4Přimícháme omytou a nadrobno nasekanou
- 5pažitku a 1 lžíci majoránky. Nakonec přidáme okapané makarony, dobře promícháme a posypeme druhou lžící majoránky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.