Makarony s čerstvými liškami

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
33 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a nakrájíme cibuli nadrobno. Slaninu nakrájíme na nudličky. Lišky očistíme, podle potřeby omyjeme ve větší nádobě s vodou. Musíme dát pozor,aby houby nenasály vodu. Větší lišky rozkrojíme na půlky.
  • 2
    Makarony uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme dobře okapat. Na pánvi rozpálíme olej a dokřupava opečeme nakrájenou slaninu. Opečenou slaninu vyjmeme děrovanou naběračkou a ve zbylém omastku rozpustíme máslo. Přidáme nakrájenou cibuli a lišky.
  • 3
    Smažíme tak dlouho dokud se nevyvaří tekutina. K liškám přidáme opečenou slaninu a créme fraiche. Vše osolíme, opepříme a ohřejeme.
  • 4
    Přimícháme omytou a nadrobno nasekanou
  • 5
    pažitku a 1 lžíci majoránky. Nakonec přidáme okapané makarony, dobře promícháme a posypeme druhou lžící majoránky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.