Makarony s datlemi
30 min.
Ingredience
- 360gramůDatle
- 400mililitrůVíno portské
- 370gramůŠpagety, Makarony
- 60mililitrůBalsamico ocet
- 125mililitrůOlej olivový
- 150gramůRoketa
- 45gramůCitronová kůra
- 5gramůSůl
- 5gramůCukr krupice
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
846 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
26 g
Sacharidy
125 g
Vláknina
9 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout. Portské víno a datle vaříme asi 10 minut. Datle vyjmeme, víno necháme vychladnout.
- 2Ocet aceto balsamico, víno a olivový olej smícháme a podle potřeby osladíme.
- 3Těstoviny polijeme zálivkou, přidáme rozpůlené datle, roketu a citronovou kůru a zamícháme. Salát s datlemi můžeme podávat také teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.