Makarony s fetou a parmezánem

110 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1648 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
101 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Makarony uvaříme v osolené vodě, slijeme a ještě horké promícháme se 100 g másla. Vmícháme 2 rozšlehaná vejce, rozdrobenou fetu, skořici a špetku muškátu.
  • 2
    Oloupanou cibuli a jarní cibulku nakrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na 50 g másla. Přidáme mleté maso, osmahneme a zalijeme vínem. Rajčata omyjeme, nakrájíme na kostky a přidáme k masu. Osolíme, opepříme, okořeníme nasekanou mátou a zalijeme 125 ml vody. Dusíme asi 20 minut.
  • 3
    Do vymazané zapékací mísy klademe po vrstvách maso, makarony a nastrouhaný sýr. Solamyl rozmícháme v troše mléka, zbylé mléko uvedeme do varu a přidáme rozmíchaný solamyl, 3 rozšlehaná vejce a sůl. Směs nalijeme na pokrm a zapékáme asi 1 hodinu v mírně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.