Makarony s fetou a parmezánem
110 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 2lžičkySůl
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Feta
- 2kusyCibulka jarní
- 700gramůMaso mleté - mix
- 1šálekVíno bílé
- 6kusůRajčata
- 1lžíceMáta
- 60gramůSýr Parmezán
- 3lžíceSolamyl
- 5kusůVejce slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
- 5litrůVoda pitná
- 200gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1648 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
101 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Makarony uvaříme v osolené vodě, slijeme a ještě horké promícháme se 100 g másla. Vmícháme 2 rozšlehaná vejce, rozdrobenou fetu, skořici a špetku muškátu.
- 2Oloupanou cibuli a jarní cibulku nakrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na 50 g másla. Přidáme mleté maso, osmahneme a zalijeme vínem. Rajčata omyjeme, nakrájíme na kostky a přidáme k masu. Osolíme, opepříme, okořeníme nasekanou mátou a zalijeme 125 ml vody. Dusíme asi 20 minut.
- 3Do vymazané zapékací mísy klademe po vrstvách maso, makarony a nastrouhaný sýr. Solamyl rozmícháme v troše mléka, zbylé mléko uvedeme do varu a přidáme rozmíchaný solamyl, 3 rozšlehaná vejce a sůl. Směs nalijeme na pokrm a zapékáme asi 1 hodinu v mírně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.