Makarony s japonskou omáčkou a houbami
40 min.
Ingredience
- 400gramůHlíva ústřičná
- 3kusyCibulka jarní
- 1lžícePažitka
- 3stroužkyČesnek
- 2,5lžíceVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaOlej olivový
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 3lžíceOlej z vlašských ořechů
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5decilitrBujón houbový
- 100gramůRajčata sušená sterilovaná
- 2lžíceSherry brandy
- 5lžicOmáčka Teriyaki
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
25 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
408 mg
Postup přípravy
- 1Hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a osušíme. Tvrdší konce odkrojíme a z hlívy nakrájíme větší plátky ve tvaru mušlí. Houby potřeme japonskou marinádou Teriyaky (2 lžíce). Očistíme a omyjeme jarní cibulku, kterou pokrájíme zešikma na kroužky dlouhé asi 2 cm. Omytou pažitku pokrájíme nadrobno. Oloupaný česnek posekáme nadrobno.
- 2V hrnci si přivedeme vodu k varu, přimícháme 1 lžičku soli, 1 lžičku olivového oleje a makaróny. Uvaříme je podle návodu na skus, těstoviny scedíme, necháme okapat, poté je vrátíme do hrnce a promícháme se sójovou omáčkou.
- 3V pánvi na rozpáleném ořechovém oleji s máslem zpěníme cibuli, potom ji vyjmeme. Na ten samý rozpálený omastek dáme plátky hlívy. Zprudka je orestujeme dozlatova z každé strany po 2 minutách. Vrátíme zpět cibuli, přimícháme zbytek Teriyaky, smetanu a houbový bujon. Vše společně povaříme 3-4 minuty. Sušená sterilovaná rajčata pokrájíme na proužky a přidáme je do pánve s hlívou. Přilijeme 2 lžíce sladké Sherry (Sherry Canasta), promícháme a odstavíme z plotny.
- 4Makarony smícháme s houbovou směsí, rozdělíme porce na talíře, posypeme pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.