Makarony s japonskou omáčkou a houbami

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
25 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
408 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a osušíme. Tvrdší konce odkrojíme a z hlívy nakrájíme větší plátky ve tvaru mušlí. Houby potřeme japonskou marinádou Teriyaky (2 lžíce). Očistíme a omyjeme jarní cibulku, kterou pokrájíme zešikma na kroužky dlouhé asi 2 cm. Omytou pažitku pokrájíme nadrobno. Oloupaný česnek posekáme nadrobno.
  • 2
    V hrnci si přivedeme vodu k varu, přimícháme 1 lžičku soli, 1 lžičku olivového oleje a makaróny. Uvaříme je podle návodu na skus, těstoviny scedíme, necháme okapat, poté je vrátíme do hrnce a promícháme se sójovou omáčkou.
  • 3
    V pánvi na rozpáleném ořechovém oleji s máslem zpěníme cibuli, potom ji vyjmeme. Na ten samý rozpálený omastek dáme plátky hlívy. Zprudka je orestujeme dozlatova z každé strany po 2 minutách. Vrátíme zpět cibuli, přimícháme zbytek Teriyaky, smetanu a houbový bujon. Vše společně povaříme 3-4 minuty. Sušená sterilovaná rajčata pokrájíme na proužky a přidáme je do pánve s hlívou. Přilijeme 2 lžíce sladké Sherry (Sherry Canasta), promícháme a odstavíme z plotny.
  • 4
    Makarony smícháme s houbovou směsí, rozdělíme porce na talíře, posypeme pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.