Makarony s jeseterem

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
13 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme těsto. Na vál prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozklepneme do něj vejce. Přidáme špetku soli a s potřebným množstvím vody vypracujeme hladké a pružné těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a necháme alespoň 30 minut odpočinout.
  • 2
    Pak rozválíme těsto válečkem na plát o tloušťce asi 3 mm, rozdělíme ho na pruhy, posypeme moukou, položíme na sebe a ještě jednou přejedeme válečkem. Vykrajujeme makarony a pokládáme je na vál.
  • 3
    Připravíme omáčku. Oloupeme šalotku a jemně nasekáme. Petrželku nasekáme, kopr natrháme na kousky. Uzeného jesetera pokrájíme.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm šalotku. Přilejeme smetanu a při střední teplotě ji necháme trochu vyvařit. Přidáme kousky uzeného jesetera, po špetce soli a pepře a rybí maso prohřejeme.
  • 5
    V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. Scedíme je, jakmile budou al dente, promícháme s omáčkou s jeseterem, posypeme vše nasekanou petrželkou a natrhaným koprem a hotový pokrm horký podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.