Makarony s jeseterem
60 min.
Ingredience
- 10gramůSůl
- 100gramůJeseter ruský
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůŠalotka
- 50gramůPetržel - nať
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůKopr čerstvý
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
13 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme těsto. Na vál prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozklepneme do něj vejce. Přidáme špetku soli a s potřebným množstvím vody vypracujeme hladké a pružné těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a necháme alespoň 30 minut odpočinout.
- 2Pak rozválíme těsto válečkem na plát o tloušťce asi 3 mm, rozdělíme ho na pruhy, posypeme moukou, položíme na sebe a ještě jednou přejedeme válečkem. Vykrajujeme makarony a pokládáme je na vál.
- 3Připravíme omáčku. Oloupeme šalotku a jemně nasekáme. Petrželku nasekáme, kopr natrháme na kousky. Uzeného jesetera pokrájíme.
- 4V pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm šalotku. Přilejeme smetanu a při střední teplotě ji necháme trochu vyvařit. Přidáme kousky uzeného jesetera, po špetce soli a pepře a rybí maso prohřejeme.
- 5V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. Scedíme je, jakmile budou al dente, promícháme s omáčkou s jeseterem, posypeme vše nasekanou petrželkou a natrhaným koprem a hotový pokrm horký podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.