Makarony s krůtím masem
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyChilli paprička
- 2lžičkyOcet vinný
- 1špetkaCukr krupice
- 500gramůKrůtí maso
- 2kusyRajčata
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžičkySůl
- 1stroužekČesnek
- 150gramůSmetana 12% (konzumní)
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 150gramůSýr Parmezán
- 1kusCeler řapíkatý
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
899 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
25 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a nasekáme česnek a cibuli.
- 2Očistíme celer, nakrájíme na jemné plátky, a povaříme asi 4 minuty a prudce ochladíme.
- 3Cibuli a česnek podusíme na 2 lžících oleje. Přidáme rajčata z konzervy včetně šťávy a na tenká kolečka nakrájené chilli papričky. Na mírném ohni vše vaříme 20 minut. Osolíme a ochutíme pepřem, octem a cukrem.
- 4Uvaříme těstoviny.
- 5Maso nakrájené na proužky opečeme na zbylém oleji.
- 6Oloupeme rajčata a nakrájíme je.
- 7Do omáčky vlijeme smetanu a dobře promícháme.
- 8Maso, rajčata, celer a omáčku dáme na těstoviny a posypeme parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.