Makarony s kuličkami Stroganov
45 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí maso mleté
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 5gramůPepř černý mletý
- 2lžíceOlej stolní
- 50gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCibule
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 2lžičkyHořčice
- 60mililitrůVíno bílé
- 125mililitrůHovězí vývar základní
- 150gramůSmetana zakysaná 14%
- 5gramůSůl
- 30gramůPetržel kudrnka
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
966 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
31 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Po uvaření je přecedíme a uchováme v teple.
- 2Mleté maso promícháme s česnekem, solí a drceným pepřem. Postupně z něho tvarujeme kuličky, obalíme je ve směsi mouky, sladké papriky a mletého pepře.
- 3Rozpálíme olej a polovinu másla na pánvičce, masové kuličky v něm při střední teplotě postupně opečeme.
- 4Na zbývajícím másle opečeme kolečka cibule doměkka, přidáme přepůlené žampiony, podusíme je. Přilijeme vývar s rajčatovým protlakem, hořčicí a vínem. Do omáčky vložíme masové kuličky, přivedeme k varu, snížíme teplotu a 5 minut za občasného zamíchání povaříme. Ochutnáme a případně přisolíme. Na závěr do omáčky vmícháme zakysanou smetanu. Na talíře dáme těstoviny, přidáme masové kuličky s omáčkou a posypeme sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.