Makarony s kuličkami Stroganov

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
966 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
31 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Po uvaření je přecedíme a uchováme v teple.
  • 2
    Mleté maso promícháme s česnekem, solí a drceným pepřem. Postupně z něho tvarujeme kuličky, obalíme je ve směsi mouky, sladké papriky a mletého pepře.
  • 3
    Rozpálíme olej a polovinu másla na pánvičce, masové kuličky v něm při střední teplotě postupně opečeme.
  • 4
    Na zbývajícím másle opečeme kolečka cibule doměkka, přidáme přepůlené žampiony, podusíme je. Přilijeme vývar s rajčatovým protlakem, hořčicí a vínem. Do omáčky vložíme masové kuličky, přivedeme k varu, snížíme teplotu a 5 minut za občasného zamíchání povaříme. Ochutnáme a případně přisolíme. Na závěr do omáčky vmícháme zakysanou smetanu. Na talíře dáme těstoviny, přidáme masové kuličky s omáčkou a posypeme sekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.