Makarony s lososem a koktejlovými rajčátky

65 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
687 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
17 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si rukolu. Opláchneme ji pod tekoucí vodou, osušíme a probereme. Větší lístky nakrájíme nebo natrháme, menší necháme vcelku. Takto nachystanou rukolu rozdělíme na čtyři talíře. Slaninu nakrájíme na kostičky, sardele opláchneme pod studenou vodou, abychom je částečně zbavili slanosti, osušíme je a najemno nasekáme.
  • 2
    Pokud máme koktejlová rajčátka na větvičce, otrháme je. Opláchneme, osušíme a nakrájíme je na čtvrtky. Dužinu vykrojíme a nakrájíme na větší kousky, zbytek necháme jak je. Šalotku oloupeme a nadrobno nakrájíme. Připravíme si 2 stroužky česneku, oloupeme je a též nakrájíme nadrobno. Filety lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky velké asi 1 - 2 cm.
  • 3
    Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme slaninu a na mírném ohni ji smažíme dokřupava. Přidáme šalotku a česnek a chvíli smažíme dosklovita. Na pánev přidáme nakrájeného lososa a smažíme další 2 minuty. Nahřejeme mísu, pánev sejmeme z plotny a obsah dáme do připravené mísy.
  • 4
    Rajčátka a sardele vložíme na pánev, promícháme necháme krátce projít varem. Směs přidáme do mísy k ostatnímu. Uvařené makarony scedíme, necháme okapat a smícháme se směsí z ryb a rajčátek. Takto připravené těstoviny upravíme na předem připravené talíře s rukolou, okořeníme pepřem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.