Makarony s rajčaty a artyčoky

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1742 kcal
Bílkoviny
98 g
Tuky
12 g
Sacharidy
412 g
Vláknina
171 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme artyčoky. Od artyčoků odkrojíme stopky, odstraníme menší tvrdé lístky. Špičky vnějších listů a špičky artyčoků ostříháme nůžkami. Do mísy dáme studenou vodu, přidáme 1 lžíci citronové šťávy, odstraníme vlákna artyčoků a ihned vložíme do připravené vody. Poté dáme do velkého hrnce vodu, přidáme zbytek citronové šťávy, osolíme. Artyčoky vyjmeme z mísy a přendáme do hrnce. Vaříme pod pokličkou asi 15 minut. Po uvaření artyčoky rozdělíme na čtvrtiny.
  • 2
    Oloupeme cibuli a česnek, mrkev očistíme a vše nakrájíme na kostičky. Očistíme, omyjeme a osušíme celer, který také nakrájíme na kostičky. Omyjeme rajčata, spaříme je horkou vodou, oloupeme a dužinu nadrobno nakrájíme.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme olivový olej. Za stálého míchání na něm 3-5 minut smažíme mrkev, celer, cibuli a česnek. Poté na pánev přidáme nakrájená rajčata a zalijeme zeleninovým vývarem. Dochutíme solí a pepřem a na mírném ohni pod pokličkou vaříme ještě asi 10 minut.
  • 4
    Makarony uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté makarony připravíme na talíře, přidáme artyčoky a přelijeme omáčkou. Teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.