Makarony se smrži
55 min.
Ingredience
- 1hrstPažitka
- 800mililitrůVoda pitná
- 250gramůSmrže čerstvé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 250gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceVíno Marsala
- 1lžíceLimetková šťáva
- 400gramůMakarony milánské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
24 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
8 g
Cukr
212 mg
Postup přípravy
- 1Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu makarony, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
- 2Čerstvé smrže namočíme na 5 minut do studené vody, poté je důkladně omyjeme a překrájíme na menší kousky.
- 3Na větší pánvi rozpálíme máslo a smrže na něm 10 minut dusíme. Přilijeme smetanu, marsalu a přidáme najemno nasekanou pažitku, osolíme, opepříme a přidáme limetkovou šťávu.
- 4Ve velké míse smícháme makarony s omáčkou se smrži a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.