Makarony se sýrem a hovězím masem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
677 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
33 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
6 g
Cukr
406 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Makarony nakrájíme na kratší kousky.
  • 2
    Hovězí svíčkovou vcelku osolíme, opepříme, položíme do pánve s rozehřátým olejem a smažíme ze všech stran zhruba 8 minut. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, česnek posekáme nadrobno. Maso z pánve vyjmeme, do výpeku nasypeme cibulku s česnekem, krátce orestujeme, podlijeme hovězím vývarem, přidáme paprikovou pastu, podle chuti osolíme, opepříme a povaříme 5 minut. Zahustíme jíškou, provaříme a odstavíme. V jiné pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kousky makaronů, lehce orestujeme, přidáme strouhaný sýr a zahříváme, dokud se sýr úplně neroztaví. Těstoviny se sýrem upravíme na talíře, maso nakrájíme na plátky, přiložíme k těstovinám a přelijeme omáčkou z pánve.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.