Makarony se sýrovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 80gramůSýr kozí
- 80gramůSýr Gorgonzola
- 250mililitrůSmetana na vaření
- 1gramPepř černý mletý
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 20gramůMajoránka
- 20gramůSůl
- 350gramůMakarony milánské
- 2500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
10 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
8 g
Cukr
971 mg
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Do rendlíku nalijeme smetanu, přidáme kozí sýr, gorgonzolu, přivedeme k varu a sýry necháme roztavit. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, posekanou majoránku, provaříme a odstavíme. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme sýrovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.