Makarony z Rhodosu
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 500gramůTelecí maso mleté
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyLilek
- 6gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2kusyBobkový list
- 1kusRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2decilitryOlej olivový
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1520 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
98 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
10 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Očistíme lilek, nakrájíme na plátky a orestujeme na větší části rozpáleného oleje.
- 2Na hlubší pánvi osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme mleté maso, bobkový list, sůl, pepř a polovinu rajčat a povaříme asi 30 minut.
- 3Mezitím uvaříme makarony dle návodu a scedíme.
- 4Na máslem vymazaný pekáč naskládáme plátky lilku, na ně makarony, posypeme strouhaným sýrem a pokryjeme masovou směsí. To celé zalijeme rozmixovanou druhou polovinou rajčat a zapečeme v troubě asi 20 minut. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.