Makarony z Rhodosu

80 min.
Řecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1520 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
98 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
10 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme lilek, nakrájíme na plátky a orestujeme na větší části rozpáleného oleje.
  • 2
    Na hlubší pánvi osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme mleté maso, bobkový list, sůl, pepř a polovinu rajčat a povaříme asi 30 minut.
  • 3
    Mezitím uvaříme makarony dle návodu a scedíme.
  • 4
    Na máslem vymazaný pekáč naskládáme plátky lilku, na ně makarony, posypeme strouhaným sýrem a pokryjeme masovou směsí. To celé zalijeme rozmixovanou druhou polovinou rajčat a zapečeme v troubě asi 20 minut. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.