Makedonské krůtí čufty

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
57 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový bůček nakrájíme na malé kostičky, smícháme s mletým krůtím masem, vejci a moukou, osolíme, opepříme, ze směsi utvoříme na vále 12 válečků, které dlaní mírně zploštíme.
  • 2
    Spařená rajčata oloupeme, překrojíme, vymačkáme z nich šťávu a rozkrájíme. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na proužky, chilli papriku nadrobno, okurky na nudličky a oloupanou cibuli na kolečka.
  • 3
    V kastrole rozpálíme olej, čufty prudce opečeme z obou stran, přendáme je do jiné nádoby. Na tuku v kastrole zpěníme cibuli, přidáme papriky, okurky a rajčata, osolíme a za stálého míchání krátce zasmahneme.
  • 4
    Přilijeme 1/4 l vody, přidáme kečup a ocet, vrátíme opečené masové placičky, přikryjeme pokličkou a 30 minut dusíme v troubě. Omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody, chvilku povaříme.
  • 5
    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.