Makrela marinovaná
60 min.
Ingredience
- 4kusyMakrela obecná
- 4lžíceMajoránka
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusLimetka
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
43 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
424 mg
Postup přípravy
- 1Oškrábeme pod tekoucí vodou z makrel šupiny. Rozřízneme makrelám břicho po celé délce, vykucháme je a propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Po obou stranách ryb uděláme 5 šikmých zářezů. Ryby dáme do nekovového mělkého talíře.
- 2V misce smícháme olivový olej, majoránku, utřený česnek, šťávu a kůru z limetky, pepř a sůl. Ryby přelijeme touto směsí a necháme v lednici marinovat 30 minut.
- 3Makrely pečeme v předehřátém grilu z každé strany 6 minut a občas je potřeme marinádou.
- 4Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.