Makrela marinovaná

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
43 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
424 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oškrábeme pod tekoucí vodou z makrel šupiny. Rozřízneme makrelám břicho po celé délce, vykucháme je a propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Po obou stranách ryb uděláme 5 šikmých zářezů. Ryby dáme do nekovového mělkého talíře.
  • 2
    V misce smícháme olivový olej, majoránku, utřený česnek, šťávu a kůru z limetky, pepř a sůl. Ryby přelijeme touto směsí a necháme v lednici marinovat 30 minut.
  • 3
    Makrely pečeme v předehřátém grilu z každé strany 6 minut a občas je potřeme marinádou.
  • 4
    Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.