Makrela na pomerančích
50 min.

Ingredience
- 4kusyCibulka jarní
- 2kusyPomeranče
- 50gramůMandle mleté
- 1lžíceOvesné vločky
- 25gramůOlivy zelené
- 25gramůOlivy černé
- 8plátkůMakrela - filety
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Ve woku rozehřejeme olej, přidáme pokrájené jarní cibulky a dvě minuty smažíme. Nastrouháme kůru z pomeranče a odstraníme zbylou kůru a bílá vlákna. Pomeranče nakrájíme odshora dolů na každé straně po liniích až ke středu, abychom získali jednotlivé dílky. Využijeme i šťávu, proto krájíme na talířku. Každý dílek rozkrojíme na půlku.
- 2V předehřátém grilu opražíme 2 minuty mandle.
- 3Smícháme v misce jarní cibulky, mleté mandle, pomeranče, olivy, sůl, pepř a ovesné vločky. Pomerančovou směs rozdělíme na střed každého plátku makrely. Plátky srolujeme a propíchneme párátkem.
- 4V předehřáté troubě je pečeme 25 minut.
- 5Okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.