Makrela naložená v soli
35 min.
Ingredience
- 800gramůMakrela obecná
- 1lžíceSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůKedlubna
- 1kusPetržel kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 2decilitryVíno bílé
- 2lžíceKečup ostrý
- 150gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 3mililitryCitronová šťáva
- 80mililitrůOlej slunečnicový
- 100gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
22 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Důkladně očištěné a oprané makrely naložíme do soli na celou noc. Poté je opečme v pánvi na rozpáleném oleji do červena. Vypečený olej přecedíme a vrátíme zpátky na pánev. Přidáme na malé kostičky nakrájenou kedlubnu, petržel, celer a chvilku dusíme. Zalijeme vínem, přidáme protlak, kečup, zelený hrášek. Zahustíme moukou, za občasného míchání vaříme do zahoustnutí omáčky. Před dodušením dochutíme špetkou soli, pepřem, citrónovou šťávou.
- 2Opečené makrely naaranžujeme na jednotlivé talíře, přilijeme omáčku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.