Makrela pečená s bramborem
40 min.
Ingredience
- 200gramůMakrela - filety
- 250gramůBrambory
- 10gramůOlej olivový
- 3gramyNové koření mleté
- 7gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
23 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Filety z makrely osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Syrové brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Pekáček vymažeme olejem, na dno položíme plátky brambor, osolíme a vložíme do vyhřáté trouby na 10 minut. Pekáček vyndáme, na brambory vyskládáme kořeněné filety, pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme mletým novým kořením, vrátíme do trouby. Pečeme dalších 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.