Makrela s avokádovou omáčkou
21 min.
Ingredience
- 200gramůMakrela - filety
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 200gramůAvokádo
- 40gramůCibule červená
- 1stroužekČesnek
- 60gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 25mililitrůLimetková šťáva
- 20gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
19 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Filety z makrely osolíme, opepříme, vložíme do pánve s rozehřátým olejem a osmažíme z obou stran dozlatova. Filety necháme vychladnout a nakrájíme na menší kousky. Rajčata scedíme, nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. Avokádo rozkrojíme, vydlabeme dužinu, vložíme do misky a vidličkou rozmačkáme. Přidáme rajčata, cibuli, česnek, osolíme a opepříme podle chuti, zakápneme limetkovou šťávou a promícháme.
- 2Na talířky upravíme avokádovou omáčku, přiložíme kousky makrely a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.