Makrela s hořčičnou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 800gramůMakrela - filety
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 15gramůPetržel - nať
- 20gramůMáslo čerstvé
- Omáčka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůMléko polotučné
- 2lžičkyHořčice
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžičkyOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
38 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Filety makrely osolíme a opepříme a v jedné vrstvě je klademe na máslem vymazanou zapékací mísu.
- 2Zakryjeme alobalem a vložíme asi na 12 minut péci do předehřáté trouby při 200 °C.
- 3Zatím uděláme hořčičnou omáčku. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a 3 minuty ji průběžně promícháváme a smažíme. Pak postupně přiléváme mléko. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Přidáme hořčici, cukr, ocet, podle chuti sůl a pepř a omáčku prohřejeme.
- 4Podáváme ozdobené plátky citronu a snítkami petrželové natě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.