Makrela s hořčičnou omáčkou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
38 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety makrely osolíme a opepříme a v jedné vrstvě je klademe na máslem vymazanou zapékací mísu.
  • 2
    Zakryjeme alobalem a vložíme asi na 12 minut péci do předehřáté trouby při 200 °C.
  • 3
    Zatím uděláme hořčičnou omáčku. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a 3 minuty ji průběžně promícháváme a smažíme. Pak postupně přiléváme mléko. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Přidáme hořčici, cukr, ocet, podle chuti sůl a pepř a omáčku prohřejeme.
  • 4
    Podáváme ozdobené plátky citronu a snítkami petrželové natě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.