Makrela v česnekové směsi
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 15gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceOlej rostlinný
- 600gramůMakrela obecná
- 2stroužkyČesnek
- 1decilitrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
18 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
533 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme se špetkou soli, nasekanou petrželkou, rozehřátým máslem a citronovou šťávou.
- 2Omyté porce makrel opečeme po obou stranách na oleji a vyjmeme. Ve výpeku zpěníme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, vložíme zpět makrely, přidáme česnekovou směs a 1 dl vody. Dusíme, až ryby změknou.
- 3Hotové makrely dáme na talíře a přelijeme procezenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.