Makrela v tomatové omačce
50 min.
Ingredience
- 600gramůMakrela - filety
- 2kusyMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 1kusPaprika zelená
- 200gramůFazole v tomatové omáčce
- 200gramůKečup ostrý
- 1decilitrCitronová šťáva
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 20gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
14 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mrkev a česnek oloupeme, nakrájíme na úplně malé kostičky, dáme do misky, přidáme na kostky pokrájenou zelenou papriku, chilli papričku, sůl, pepř, vlijeme kečup, přidáme protlak, sterilované fazole, všechny suroviny promícháme a vlijeme do pekáče.
- 2Filety z makrely nakrájíme podle porcí, osolíme, a naskládáme na připravenou směs v pekáči, vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 30 minut.
- 3Připravené jídlo vyndáme z trouby, porcujeme na talíře a rybu před podáváním pokapeme citrónovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.