Makrela zapečená s citronem a cibulí

30 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
31 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Citron nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme, pokrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, makrelu naporcujeme. Do každé porce makrely uděláme několik zářezů, do kterých vložíme po jednom plátku citronu. Pekáček vymažeme máslem, na dno nasypeme cibuli, na ni vyskládáme porce makrely, posypeme solí, pepřem, pokapeme panenským olejem, zasypeme strouhankou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 15 minut.
  • 2
    Makrelu upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.