Makrely na hořčici
55 min.
Ingredience
- 3lžíceHořčice Dijonská
- 2lžíceCitronová šťáva
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6kusůMakrela obecná
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
52 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
78 mg
Cukr
52 mg
Postup přípravy
- 1Makrely vykucháme, hlavy ponecháme. Ryby omyjeme, osušíme a rozložíme do zapékací mísy tak, aby se nepřekrývaly.
- 2Ve smetaně rozpustíme hořčici a přidáme citronovou šťávu a nasekanou petrželku. Mírně osolíme, opepříme a nalijeme na ryby. Posypeme několika oříšky másla a dáme péci do horké trouby na 30 minut. Smetana se trochu vyvaří a vše se lehce zapeče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.