Makrely plněné brusinkami
65 min.
Ingredience
- 0,25lžičkaChilli koření mleté
- 1šálekBrusinky
- 4lžíceStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSardelová pasta
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej stolní
- 450gramůMakrela obecná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
679 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
53 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vykuchané a očištěné makrely podélně rozřízneme, odstraníme páteř.
- 2V misce smícháme nasekané brusinky se strouhankou, sardelovou pastou a rozpuštěným máslem. Přidáme koření chilli, sůl a pepř.
- 3Připravenou směsí naplníme ryby, rozložíme je na pomaštěný alobal, který jsme položili na plech. Alobal dobře uzavřeme. Makrely pečeme v silně vyhřáté troubě asi 35 minut.
- 4Pokrm podáváme přímo z alobalu s bramborami nebo s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.