Malé obložené tousty
45 min.
Ingredience
- 2kusyBageta
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžíceMandle
- 2lžíceOřechy vlašské
- 40gramůSýr Parmezán
- 1stroužekČesnek
- 70gramůDžem brusinkový
- krém I
- 180gramůSýr Cottage
- 1stroužekČesnek
- 2špetkyPepř bílý
- 2špetkySůl
- 1lžíceBazalka
- krém II
- 180gramůSýr Cottage
- 2špetkyPepř bílý
- 2špetkySůl
- 1lžíceBazalka
- 50gramůSýr kozí
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- marinovaná rajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
25 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Bagety zešikma nakrájíme na plátky silné 1,5 cm. Omytá zralá rajčata
- 2spaříme horkou vodou, oloupeme je a nakrájíme na malé kostičky, které dáme do mísy. Čerstvý kopr s bazalkou omyjeme, kopr s polovinou lístků bazalky (1 lžíce) posekáme nadrobno a přidáme k rajčatům. Pak je promícháme s lžicí extra olivového oleje.
- 3V teflonové pánvi nasucho opražíme posekané loupané mandle a vlašské ořechy. V míse si vymícháme 180 g tvarohu - "cottage smetanový", přidáme k němu utřený stroužek česneku, pepř a sůl podle chuti. Přidáme lžíci posekané bazalky a promícháme.
- 4V druhé misce si též vymícháme 180 g tvarohu - "Cottage smetanový" s pepřem a solí podle chuti. Přidáme lžíci posekané bazalky, 2 lžíce smetany a měkký kozí sýr. Důkladně vše promícháme.
- 5Nakrájené plátky bagety si rozdělíme na tři části.
- 6První část baget potřeme cottage krémem s bazalkou a ozdobíme marinovanými rajčaty.
- 7Druhou část baget potřeme cottage krémem s bazalkou a kozím sýrem a posypeme je opraženými oříšky.
- 8Třetí část baget opražíme dozlatova v teflonové pánvi na olivovém oleji (1 lžíce). Jednu stranu potřeme utřeným česnekem, posypeme nastrouhaným parmazánem a ozdobíme kopečkem brusinkového džemu.
- 9Všechny tousty upravíme na mísu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.