Malé obložené tousty

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
25 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bagety zešikma nakrájíme na plátky silné 1,5 cm. Omytá zralá rajčata
  • 2
    spaříme horkou vodou, oloupeme je a nakrájíme na malé kostičky, které dáme do mísy. Čerstvý kopr s bazalkou omyjeme, kopr s polovinou lístků bazalky (1 lžíce) posekáme nadrobno a přidáme k rajčatům. Pak je promícháme s lžicí extra olivového oleje.
  • 3
    V teflonové pánvi nasucho opražíme posekané loupané mandle a vlašské ořechy. V míse si vymícháme 180 g tvarohu - "cottage smetanový", přidáme k němu utřený stroužek česneku, pepř a sůl podle chuti. Přidáme lžíci posekané bazalky a promícháme.
  • 4
    V druhé misce si též vymícháme 180 g tvarohu - "Cottage smetanový" s pepřem a solí podle chuti. Přidáme lžíci posekané bazalky, 2 lžíce smetany a měkký kozí sýr. Důkladně vše promícháme.
  • 5
    Nakrájené plátky bagety si rozdělíme na tři části.
  • 6
    První část baget potřeme cottage krémem s bazalkou a ozdobíme marinovanými rajčaty.
  • 7
    Druhou část baget potřeme cottage krémem s bazalkou a kozím sýrem a posypeme je opraženými oříšky.
  • 8
    Třetí část baget opražíme dozlatova v teflonové pánvi na olivovém oleji (1 lžíce). Jednu stranu potřeme utřeným česnekem, posypeme nastrouhaným parmazánem a ozdobíme kopečkem brusinkového džemu.
  • 9
    Všechny tousty upravíme na mísu a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.