Maltagliati se sardelkami

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
26 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si těsto. Na vál prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něho vajíčka, přidáme špetku soli a vypracujeme hladké a pružné těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a necháme 30 minut odpočívat.
  • 2
    Mezitím si připravíme omáčku. Očistíme a vykucháme sardelky, odtrhneme jim hlavičku a vyjmeme páteř. Omyjeme je, osušíme a pokrájíme na kousky. Oloupeme stroužek česneku a cibuli a najemno nasekáme.
  • 3
    Odřízneme z fazolek stopky, pokrájíme na menší kousky a 3-4 minuty povaříme ve slané vodě. Scedíme a dáme stranou. Do pánve nalijeme olej a osmažíme nasekanou cibuli a nasekaný stroužek česneku tak, aby se nezbarvily dohněda. Přidáme fazolky a smažíme vše další 2-3 minuty. Přidáme sardelky a smažíme ještě 2 minuty. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.
  • 4
    Těsto několikrát prohněteme, válečkem rozválíme na tenký plát a ozubeným kolečkem z něho krájíme maltagliati o šířce 2 cm a délce 5-6 cm. Uvaříme je ve velkém hrnci v potřebném množství osolené vody. Promícháme s omáčkou se sardelkami a fazolkami a hotový pokrm ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.