Mandlové pagáče
40 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůMouka polohrubá
- 40gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 2decilitryMléko plnotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůTuk Hera jedlý
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2,5decilitrySmetana zakysaná15%
- 120gramůSýr Eidam cihla 30%
- 100gramůMandle
- 150gramůSýr Eidam uzený 45%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1348 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
83 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme hladkou a polohrubou mouku. Uděláme do ní důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, přidáme 1 lžičkou cukru a 2 dl vlažného mléka.
- 2Když nám vzejde kvásek, přidáme k mouce 1 vejce, vlahou rozpuštěnou celou Heru, sůl (1.5 lžičky), pepř, červenou papriku, zakysanou smetanu, nastrouhaný sýr Eidam, promícháme. Těsto dobře propracujeme. Mělo by být hladké a vláčné. Dobře mísu zakryjeme a dáme do chladničky odpočinout.
- 3Až druhý den těsto dáme na pomoučený vál, rozválíme ho na placku o síle 2-3 cm a zakryjeme utěrkou. Necháme přibližně 15 minut kynout, pak formičkou (průměr 4-5 cm) vykrojíme malé pagáčky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem. Do každého pagáčku zapíchneme do středu oloupanou mandli. Pagáčky potřeme rozšlehaným vajíčkem a pak je posypeme nastrouhaným uzeným sýrem.
- 4Pečeme v předehřáté troubě při 200°C přibližně 15-20 minut dozlatova.
- 5Pagáčky podáváme teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.