Mandlové pagáče

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1348 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
83 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme hladkou a polohrubou mouku. Uděláme do ní důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, přidáme 1 lžičkou cukru a 2 dl vlažného mléka.
  • 2
    Když nám vzejde kvásek, přidáme k mouce 1 vejce, vlahou rozpuštěnou celou Heru, sůl (1.5 lžičky), pepř, červenou papriku, zakysanou smetanu, nastrouhaný sýr Eidam, promícháme. Těsto dobře propracujeme. Mělo by být hladké a vláčné. Dobře mísu zakryjeme a dáme do chladničky odpočinout.
  • 3
    Až druhý den těsto dáme na pomoučený vál, rozválíme ho na placku o síle 2-3 cm a zakryjeme utěrkou. Necháme přibližně 15 minut kynout, pak formičkou (průměr 4-5 cm) vykrojíme malé pagáčky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem. Do každého pagáčku zapíchneme do středu oloupanou mandli. Pagáčky potřeme rozšlehaným vajíčkem a pak je posypeme nastrouhaným uzeným sýrem.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě při 200°C přibližně 15-20 minut dozlatova.
  • 5
    Pagáčky podáváme teplé i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.