Mandlové rohlíčky

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, másla, moučkového cukru, mletých mandlí, vejce, soli a dřeně z 1 vanilkového lusku vypracujeme hladké těsto. Zabalené v potravinářské folii ho necháme asi 30 minut odležet v lednici.
  • 2
    Předehřejeme si troubu na 175 stupňů Celsia.
  • 3
    Z těsta si vyválíme válečky asi 2 cm silné a z nich krájíme asi 2 cm velké kousky. Z nich pak tvoříme rohlíčky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut, až jsou rohlíčky zbarvené dozlatova.
  • 5
    Na talíři smícháme jemný cukr se zbývající vanilkovou dření a rohlíčky ve směsi obalujeme dokud jsou ještě horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.