Mandlové rohlíčky
30 min.
Ingredience
- 150gramůMandle
- 100gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůCukr krupice
- 3kusyVanilkový lusk
- 250gramůMáslo čerstvé
- 300gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, másla, moučkového cukru, mletých mandlí, vejce, soli a dřeně z 1 vanilkového lusku vypracujeme hladké těsto. Zabalené v potravinářské folii ho necháme asi 30 minut odležet v lednici.
- 2Předehřejeme si troubu na 175 stupňů Celsia.
- 3Z těsta si vyválíme válečky asi 2 cm silné a z nich krájíme asi 2 cm velké kousky. Z nich pak tvoříme rohlíčky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.
- 4Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut, až jsou rohlíčky zbarvené dozlatova.
- 5Na talíři smícháme jemný cukr se zbývající vanilkovou dření a rohlíčky ve směsi obalujeme dokud jsou ještě horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.