Mandlovo - česnekový dip
10 min.
Ingredience
- 250mililitrůVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 80gramůMandle
- 1špetkaSůl
- 150gramůChléb toastový
- 100mililitrůOlej olivový
- 3lžíceOcet vinný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
914 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
73 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve vhodíme mandle do horké vody a následně do studené, poté mandle oloupeme a umeleme.
- 2Česnek prolisujeme a v hmoždíři s mandlemi a solí rozmělníme. Chléb nakrájený na kostičky navlhčíme vodou (4 lžíce) a přidáme do vzniklé pasty. Za stálého míchání přidáváme olej, ocet a popřípadě sůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.