Mandlový indický chléb
60 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 3lžíceJogurt bílý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 25gramůSezam - semena
- 100gramůMandle
- 400gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
24 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do velké mísy nasypeme droždí, zalijeme ho 100 ml vlažného mléka. Necháme pět minut droždí rozpouštět, poté zamícháme. Do mísy přisypeme mouku, sůl, cukr, jogurt a 30 g másla.
- 2Těsto vyklopíme na stůl a minimálně pět minut hněteme. Pokud je příliš suché, přidáme trochu vody, v opačném případě použijeme mouku. Těsto potom vrátíme do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě alespoň tři hodiny kynout.
- 3Mezitím spaříme mandle a nasekáme je na drobné kousky. Ty smícháme se sezamovými semínky, následně je přidáme do rozehřátého másla.
- 4Těsto rozdělíme na čtyři stejné kusy a vyválíme z nich placky o průměru zhruba 15 centimetrů. Tu následně vytáhneme do oválného tvaru. Nyní je potřeme z obou stran vytvořeným ochuceným máslem, kousky semínek a mandlí do těsta zatlačíme.
- 5V troubě rozehřejeme gril na nejvyšší teplotu. Na gril vložíme plech a placky opékáme vždy 4 až pět minut z každé strany. Potom je zakryjeme, aby neosychaly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.