Mandlový indický chléb

60 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
24 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velké mísy nasypeme droždí, zalijeme ho 100 ml vlažného mléka. Necháme pět minut droždí rozpouštět, poté zamícháme. Do mísy přisypeme mouku, sůl, cukr, jogurt a 30 g másla.
  • 2
    Těsto vyklopíme na stůl a minimálně pět minut hněteme. Pokud je příliš suché, přidáme trochu vody, v opačném případě použijeme mouku. Těsto potom vrátíme do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě alespoň tři hodiny kynout.
  • 3
    Mezitím spaříme mandle a nasekáme je na drobné kousky. Ty smícháme se sezamovými semínky, následně je přidáme do rozehřátého másla.
  • 4
    Těsto rozdělíme na čtyři stejné kusy a vyválíme z nich placky o průměru zhruba 15 centimetrů. Tu následně vytáhneme do oválného tvaru. Nyní je potřeme z obou stran vytvořeným ochuceným máslem, kousky semínek a mandlí do těsta zatlačíme.
  • 5
    V troubě rozehřejeme gril na nejvyšší teplotu. Na gril vložíme plech a placky opékáme vždy 4 až pět minut z každé strany. Potom je zakryjeme, aby neosychaly.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.