Mangold zapečený na topinkách
50 min.
Ingredience
- 600gramůMangold
- 2litryVoda pitná
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 6kusůVejce slepičí
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 70gramůSýr Eidam cihla 30%
- 6plátkůChléb toastový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
32 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mangold bez řapíku spaříme vroucí vodou. Scedíme jej, necháme okapat a drobně nakrájíme. Nakrájený mangold v pánvičce na rozehřátém másle dochutíme solí, pepřem a podusíme 5 minut.
- 2Sýr nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme spolu se smetanou a vejci. Směs ochutíme solí, pepřem.
- 3V pánvičce rozpálíme 70 g másla a na něm po obou stranách opečeme toasty, které naskládáme na dno máslem vymazané zapékací mísy. Na každý kousek toastu lžící položíme dušený mangold. Vše zalijeme připravenou sýrovou směsí.
- 4Naplněnou zapékací mísu vložíme do nahřáté trouby a pečeme tak dlouho, aby povrch dostal zlatovou barvu.
- 5Hotový pokrm naporcujeme na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.