Mangold zapečený se sýrem
55 min.
Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 800gramůMangold
- 300mililitrůMléko polotučné
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
27 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý mangold uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, vyjmeme a nakrájíme na menší kousky. Urovnáme je do zapékací mísy vymazané máslem a vysypané strouhankou.
- 2Z části másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a povaříme na hustší omáčku. Podle potřeby můžeme zředit trochou vývaru z mangoldu. Do omáčky přidáme 1 žloutek rozmíchaný v 1 lžíci mléka, promícháme s větší polovinou nastrouhaného sýru a po roztavení nalijeme na mangold. Povrch posypeme zbylým sýrem a pokapeme rozpuštěným máslem.
- 3Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě a podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.