Mangoldové plněné listy
65 min.
Ingredience
- masová směs
- 500gramůVepřové maso mleté
- 1lžíceZázvor celý
- 1kusLimetka
- 1lžíceOmáčka Hoisin
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusŽemle tuková
- 2stroužkyČesnek
- 0,5decilitrMléko plnotučné
- 1,5lžíceSůl
- 1,5litryVoda pitná
- 2,5decilitryVývar zeleninový
- 1kusLimetka
- 2lžíceOlej koriandrový
- 20kusůMangold
- 70gramůMandle plátky
- 100gramůGalgan
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
43 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Větší listy mangoldu omyjeme a povaříme 2 minuty v mírně osolené vodě. Pak je vyjmeme a necháme odkapat.
- 2Česnek se zázvorem oloupeme a drobně pokrájíme. Galgánový oddenek (thajský zázvor) oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Limetku omyjeme a kůru oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Žemli namočíme do mléka.
- 3Do mísy dáme mleté vepřové maso, vejce, česnek, namočenou žemli a omáčku Hoisin. Směs dobře promícháme a rozdělíme ji na 20 dílků. Na každý mangoldový list položíme kopeček masové směsi a zabalíme tak, že vytvoříme pevně zabalenou kuličku.
- 4Mangoldové kuličky poskládáme do bambusových košíčků, pokapeme je koriandrovým olejem, mezi kuličky položíme nakrájenou kůru limetky s plátky galgánu a plátky mandlí.
- 5Do woku nalijeme zeleninový vývar do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 30 minut.
- 6Podušené mangoldové kuličky podáváme s dušenou rýži nebo bramborem.
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.