Mangový salát s kuřecím masem
31 min.
Ingredience
- 1kilogramKuřecí prsa
- 30gramůCibule
- 50gramůMrkev kořen
- 3kusyAvokádo
- 1lžíceCitronová šťáva
- 200gramůCeler řapíkatý
- 60gramůMandle
- 40gramůPaprika červená
- 250gramůOkurka salátová
- 300gramůSalát hlávkový
- 400gramůMango
- Na dresink
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 150mililitrůMajonéza
- 3gramyMuškátový oříšek
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
45 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
12 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa zalijeme horkou vodou, přidáme trochu soli a nadrobno nasekanou cibuli, trochu celeru a mrkev. Přivedeme k varu a necháme táhnout 25 minut, dokud maso nezměkne. Kuře vyjmeme a necháme vychladnout. Vývar slijeme a uschováme jej pro příští použití. Vychladlé maso nakrájíme na větší kostky. Avokáda oloupeme, nakrájíme na plátky a pokapeme citrónovou šťávou.
- 2Kuře, celer, mandle, papriku a většinu avokáda, nakrájené mango na plátky a okurky zlehka promícháme.
- 3Na dresing :
- 4Smícháme ušlehanou šlehačku, majonézu a koření, hotovým dresinkem salát přelijeme a zlehka promícháme.
- 5Na tácu naaranžujeme salátové listy, na které pak naklademe připravený salát. Nakonec tác se salátem ozdobíme avokádem, mangem a okurkou, které jsme si dali stranou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.