Mangový salát s kuřecím masem

31 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
45 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
12 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa zalijeme horkou vodou, přidáme trochu soli a nadrobno nasekanou cibuli, trochu celeru a mrkev. Přivedeme k varu a necháme táhnout 25 minut, dokud maso nezměkne. Kuře vyjmeme a necháme vychladnout. Vývar slijeme a uschováme jej pro příští použití. Vychladlé maso nakrájíme na větší kostky. Avokáda oloupeme, nakrájíme na plátky a pokapeme citrónovou šťávou.
  • 2
    Kuře, celer, mandle, papriku a většinu avokáda, nakrájené mango na plátky a okurky zlehka promícháme.
  • 3
    Na dresing :
  • 4
    Smícháme ušlehanou šlehačku, majonézu a koření, hotovým dresinkem salát přelijeme a zlehka promícháme.
  • 5
    Na tácu naaranžujeme salátové listy, na které pak naklademe připravený salát. Nakonec tác se salátem ozdobíme avokádem, mangem a okurkou, které jsme si dali stranou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.