Mangový salát s rýží
35 min.
Ingredience
- 2lžíceChilli omáčka
- 150gramůHrachové lusky
- 200gramůRýže Basmati
- 6kusůCibulka jarní
- 1kusMango
- 1kusLimetka
- 2lžíceOlej sezamový
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2lžícePetržel kudrnka
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
162 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme podle návodu a necháme vychladnout.
- 2Cukrové lusky umyjeme, rozpůlíme a blanšírujeme v osolené vroucí vodě asi 4 minuty. Poté je vyjmeme a zchladíme.
- 3Jarní cibulky nakrájíme na tenké kroužky.
- 4Oloupeme mango, oddělíme dužninu od pecky a nakrájíme na kostky. Limetku důkladně omyjeme, nastrouháme z ní kůru a vymačkáme šťávu. Šťávu smícháme se sezamovým olejem, sójovou omáčkou, chilli omáčkou, česnekem a zázvorem. Vznikne nám dresink na salát.
- 5Promícháme rýži, mango, lusky a připravený dresink. Necháme chvilku odležet. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.