Marcipánová štola s opilými brusinkami

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
26 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme špetku soli, lžíci cukru a zalijeme trochou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek, pak přimícháme zbytek mléka, cukru, vanilkový cukr, vejce, žloutky, máslo a vypracujeme hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a uložíme na teplé místo kynout.
  • 2
    Brusinky naložíme na 30 minut do rumu, pak je promícháme s nahrubo nasekanými mandlemi, pomerančovou kůrou, kousky marcipánu, přidáme moučkový cukr, skořici, mletý hřebíček.
  • 3
    Vykynuté těsto důkladně propracujeme a smícháme s brusinkovo-mandlovou hmotou. Těsto vytvarujeme do tvaru štoly. Plech vyložíme pečícím papírem a štolu na něj položíme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a štolu pečeme asi 60 minut.
  • 4
    Po upečení štolu vyjmeme a ještě teplou potřeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem. Po vychladnutí podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.