Maréna Crécy
40 min.
Ingredience
- 500gramůMrkev kořen
- 1lžičkaCukr krupice
- 160gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaMuškátový květ
- 600gramůSíh
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžícePažitka
- 0,5litrVoda pitná
- 100gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
64 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme ve slané vodě.
- 2Z mouky a poloviny másla si připravíme moučné máslo, kterým mrkev zahustíme, přidáme cukr a květ a krátce povaříme. Necháme trochu vychladnout, potom rozmixujeme ručním šlehačem.
- 3Marénu (síh maréna) oškrábeme, vykostíme, omyjeme a nakrájíme na porce. Jednotlivé porce osušíme, osolíme, opepříme a po obou stranách prudce opečeme na oleji.
- 4Do středů talířů navrstvíme mrkvové pyré a na ně dáme hotové porce marény. Přelijeme horkým máslem a posypeme sekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.