Maréna po tyrolsku
60 min.
Ingredience
- 600gramůSíh
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 600gramůRajčata
- 2lžícePetržel - nať
- 170gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
751 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
66 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Marénu (síh maréna) oškrábeme, vykostíme, omyjeme a nakrájíme na porce. Jednotlivé porce osušíme, osolíme, opepříme, po obou stranách opečeme na 150 g másla do růžova.
- 2Rajčata rozkrájíme na půlky, narovnáme do rendlíku vymazaného 50 g másla, osolíme a dáme na čtvrt hodiny minut péct do trouby předehřáté na 180°C.
- 3Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka o osmahneme na oleji.
- 4Hotové porce marény rozdělíme na talíře, poklademe kolečky cibule, podáváme obložené pečenými rajčaty a posypané petrželovou natí, nasekanou nadrobno.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.