Margherita pizza
105 min.
Ingredience
- 7gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 2,5decilitryVoda pitná
- 350gramůMouka pšeničná hrubá
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej olivový
- 400gramůRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyBazalka sušená
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 100gramůMozzarella
- 2lžíceSýr Parmezán
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
10 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do odměrky dáme droždí, cukr a smícháme s 50 ml vody. V teple necháme stát 15 minut, dokud kvásek nevzejde. Smícháme mouku se solí a uděláme doprostřed důlek, přidáme olej, kvasnice a zbylou vodu. Vymícháme hladké těsto.
- 2Těsto vyklopíme na vál a hněteme, dokud nebude vláčné. Poté dáme do mísy, přikryjeme fólií a necháme stát, dokud nenabude, cca 30 minut.
- 3Poté těsto vyválíme, rukama vytáhneme a dáme na vymazaný plech.
- 4Do pánve dáme nakrájená konzervovaná rajčata, rozetřený česnek, bazalku, sůl, pepř, olivový olej a necháme 20 minut vařit. Vmícháme rajčatový protlak a necháme vychladnout. Poté směs naneseme na těsto a posypeme nakrájenou mozzarellou a parmezánem.
- 5V předehřáté troubě pečeme 25 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.
- 6Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.