Marináda z červeného vína a česneku
25 min.
Ingredience
- 1litrVíno červené
- 750mililitrůVoda pitná
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžíceSůl
- 1lžícePepř černý mletý
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžíceOmáčka sójová
- 3lžíceMouka kukuřičná
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
707 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme víno, přidáme 500 ml vody, koření, worcester a nadrtíme česnek, zamícháme a deset minut vaříme. Mezitím v míse vedle připravíme těsto z mouky, 250 ml vody a sojové omáčky. Vše pořádně zamícháme a přidáme do hrnce. Vaříme dalších 5 minut. Po vychladnutí marinádu dáme do vzduchotěsné nádoby, ve které ji můžeme uchovávat až tři týdny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.