Marinovaná červená řepa

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme marinádu.
  • 2
    Dáme vařit 7,5 dl vody, do které přidáme 1,5 dl vinného octa,
  • 3
    80 g cukru, 15 zrnek pepře, 60 g soli, 1 bobkový list a 5 hřebíčků, vše povaříme 3-5 minut a necháme vychladnout.
  • 4
    Červenou řepu omyjeme a uvaříme doměkka v osolené vodě. Vychladlou řepu oloupeme a nakrájíme na plátky asi 5 mm silné. Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka. Oloupaný omytý křen nakrájíme na tenká kolečka. Řepu, křen a cibuli poskládáme do čistých zavařovacích sklenic, zalijeme marinádou, uzavřeme celofánem a necháme uležet.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.