Marinovaná červená řepa
95 min.
Ingredience
- marináda
- 7,5decilitrůVoda pitná
- 1,5decilitryOcet vinný
- 80gramůCukr krupice
- 60gramůSůl
- 5kusůHřebíček
- 15kusůPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 2kusyCibule
- 2kilogramyČervená řepa
- 1kusKřen
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme marinádu.
- 2Dáme vařit 7,5 dl vody, do které přidáme 1,5 dl vinného octa,
- 380 g cukru, 15 zrnek pepře, 60 g soli, 1 bobkový list a 5 hřebíčků, vše povaříme 3-5 minut a necháme vychladnout.
- 4Červenou řepu omyjeme a uvaříme doměkka v osolené vodě. Vychladlou řepu oloupeme a nakrájíme na plátky asi 5 mm silné. Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka. Oloupaný omytý křen nakrájíme na tenká kolečka. Řepu, křen a cibuli poskládáme do čistých zavařovacích sklenic, zalijeme marinádou, uzavřeme celofánem a necháme uležet.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.