Marinovaná grilovaná makrela
32 min.

Ingredience
- 4kusyMakrela obecná
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaCitronová kůra
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceMajoránka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
43 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
727 mg
Cukr
179 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté makrely osušíme a po obou stranách do ryb nařízneme několik zářezů.
- 2V misce smícháme olej s prolisovaným česnekem, citronovou kůrou, citronovou šťávou, nasekanou čerstvou majoránkou, solí a pepřem.
- 3Makrely urovnáme do ploché mísy a zalijeme marinádou. Přikryté necháme v chladničce marinovat nejméně 30 minut.
- 4Makrely rozložíme na grilovací plech a v troubě pod rozehřátým grilem z každé strany grilujeme asi 6 minut dozlatova. Během grilování potřeme ryby marinádou.
- 5Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.