Marinovaná grilovaná makrela

32 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
43 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
727 mg
Cukr
179 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté makrely osušíme a po obou stranách do ryb nařízneme několik zářezů.
  • 2
    V misce smícháme olej s prolisovaným česnekem, citronovou kůrou, citronovou šťávou, nasekanou čerstvou majoránkou, solí a pepřem.
  • 3
    Makrely urovnáme do ploché mísy a zalijeme marinádou. Přikryté necháme v chladničce marinovat nejméně 30 minut.
  • 4
    Makrely rozložíme na grilovací plech a v troubě pod rozehřátým grilem z každé strany grilujeme asi 6 minut dozlatova. Během grilování potřeme ryby marinádou.
  • 5
    Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.