Marinovaná grilovaná předvařená žebírka

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1650 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
129 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
704 mg
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si marinádu: očistíme a nadrobno pokrájíme 6 stroužků česneku. V míse smícháme kečup s pikantní hořčicí a olejem. Přidáme pokrájený česnek, olej, pepř, sojovou omáčku a cukr. Znovu marinádu promícháme.
  • 2
    Omytá masitá žebírka rozsekneme na menší kusy (asi po 3 žebrech), omyjeme je, vložíme do hrnce s vodou, přidáme očištěnou celou cibuli, nové koření, bobkový list, celý pepř a sůl. Vodu se žebry přivedeme k varu a pomalu je vaříme 45 minut. Pak je z vody vyjmeme, osušíme a naložíme na 1.5 hodiny do marinády.
  • 3
    Gril předehřejeme na střední teplotu. Žebra během grilování potíráme marinádou. Grilujeme je 10-15 minut. Žebra osolíme podle chuti až po grilování. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.