Marinovaná grilovaná předvařená žebírka
75 min.
Ingredience
- Marináda
- 6stroužkůČesnek
- 250gramůKečup
- 2lžíceHořčice Dijonská
- 6lžicOlej olivový extra panenský
- 2lžíceOmáčka sojová světlá
- 3lžíceCukr třtinový
- 0,5lžičkaPepř cayenský
- Vařená žebírka
- 2kilogramyVepřová žebra
- 4litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 1lžíceSůl
- 2kusyBobkový list
- 6kusůNové koření celé
- 4kusyPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1650 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
129 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
704 mg
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si marinádu: očistíme a nadrobno pokrájíme 6 stroužků česneku. V míse smícháme kečup s pikantní hořčicí a olejem. Přidáme pokrájený česnek, olej, pepř, sojovou omáčku a cukr. Znovu marinádu promícháme.
- 2Omytá masitá žebírka rozsekneme na menší kusy (asi po 3 žebrech), omyjeme je, vložíme do hrnce s vodou, přidáme očištěnou celou cibuli, nové koření, bobkový list, celý pepř a sůl. Vodu se žebry přivedeme k varu a pomalu je vaříme 45 minut. Pak je z vody vyjmeme, osušíme a naložíme na 1.5 hodiny do marinády.
- 3Gril předehřejeme na střední teplotu. Žebra během grilování potíráme marinádou. Grilujeme je 10-15 minut. Žebra osolíme podle chuti až po grilování. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.