Marinovaná vepřová pečeně
110 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová pečeně
- 400mililitrůVíno bílé
- 2lžíceMed včelí
- 1lžičkaSůl
- 7kusůNové koření celé
- 400gramůBrambory
- 8kusůCibulka jarní
- 40gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceKečup
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
45 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omytou pečeni vložíme do kameninové mísy a zalijeme marinádou připravenou smícháním vína, kečupu, medu, utřeného česneku, soli, tymiánu a nového koření. Přikryjeme a necháme v chladu marinovat asi 20 hodin.
- 2Maso přendáme do kastrolu nebo do remosky, přelijeme přecezenou marinádou a pečeme do poloměkka.
- 3Potom k masu přidáme oloupané, na plátky nakrájené brambory a oloupané cibulky. Podlijeme horkou vodou a dopečeme doměkka.
- 4Maso naporcujeme a obložíme bramborami se šťávou, cibulkami a plátkem másla. Podle chuti přisolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.