Marinovaná zelenina

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si marinádu - v misce rozšleháme olej, ocet, hořčici, pepř a cukr.
  • 2
    Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme. Cuketu na silnější plátky, mrkev na silnější kolečka, cibuli na tenké plátky, květák rozebereme na růžičky. Do vroucí osolené vody nejdříve dáme vařit růžičky květáku. Povaříme asi 5 minut do poloměkka. Povařený květák vyjmeme, necháme okapat a vložíme do misky s marinádou. Obdobně povaříme mrkev a cuketu, asi 2 minuty a přidáme ke květáku. Nakonec k zelenině přidáme syrová kolečka cibule a promícháme.
  • 3
    Misku zakryjeme pokličkou a dáme na několik hodin do chladu. Občas promícháme. Podáváme studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.