Marinovaná zelenina
35 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 1lžíceOcet vinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceHořčice
- 100gramůMrkev kořen
- 1lžičkaSůl
- 300gramůCuketa
- 500gramůKvěták
- 1,2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si marinádu - v misce rozšleháme olej, ocet, hořčici, pepř a cukr.
- 2Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme. Cuketu na silnější plátky, mrkev na silnější kolečka, cibuli na tenké plátky, květák rozebereme na růžičky. Do vroucí osolené vody nejdříve dáme vařit růžičky květáku. Povaříme asi 5 minut do poloměkka. Povařený květák vyjmeme, necháme okapat a vložíme do misky s marinádou. Obdobně povaříme mrkev a cuketu, asi 2 minuty a přidáme ke květáku. Nakonec k zelenině přidáme syrová kolečka cibule a promícháme.
- 3Misku zakryjeme pokličkou a dáme na několik hodin do chladu. Občas promícháme. Podáváme studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.