Marinované chobotničky na grilu
14 min.
Ingredience
- 1kilogramChobotnice
- 20gramůCitronová kůra
- 20gramůLimetková kůra
- 150mililitrůOlej olivový
- 100mililitrůCitronová šťáva
- 50gramůCukr krupice
- 120gramůOregano čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý celý
- 1kusCitrony
- 1kusLimetka
- 200gramůSalát ledový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
41 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Olivový olej smícháme v míse s citronovou šťávou, citronovou a limetkovou kůrou, cukrem a čerstvým pokrájeným oreganem. Do směsi dáme marinovat na 10 minut malé chobotničky.
- 2Gril předehřejeme na nejvyšší teplotu a osolené a opepřené chobotničky grilujeme z obou stran 2 minuty.
- 3Podáváme s ledovým salátem, ozdobené plátkem citronu a limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.