Marinované chobotničky s rýží
65 min.
Ingredience
- 350gramůChobotnice
- 150mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůVoda pitná
- 50mililitrůOlej olivový
- 60gramůCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůKoriandr čerstvý
- 200gramůRýže loupaná
- 70gramůPaprika červená
- 40mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
14 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Chobotničky pokrájíme, přendáme do hrnce, zalijeme vodou a vínem, přidáme tymián.
- 2Povaříme 20 minut, poté vodu slijeme a necháme vystydnout.
- 3Olej smícháme se šťávou z citronu, přidáme pokrájené papriky, cibuli, sekaný koriandr. Osolíme a opepříme.
- 4Maso marinujeme 24 hodin v chladu.
- 5Rýži uvaříme dle návodu, smícháme s masem a marinádou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.