Marinované fazolky
10 min.
Ingredience
- 350gramůFazole bílé
- 1kusChilli paprička
- 2lžícePažitka
- 0,5lžíceMajoránka čerstvá
- 1,5lžičkyPaprika mletá sladká
- 1,5lžičkyHořčice
- 1kusBobkový list
- 2,5decilitryOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
51 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
345 mg
Cukr
226 mg
Postup přípravy
- 1Předvařené bílé fazole z konzervy slijeme z nálevu a promyjeme v sítu tekoucí vodou, vložíme do mísy. Omyjeme malou chilli papričku, rozkrojíme ji, odstraníme semínka, drobně posekáme a přidáme k fazolím. Přidáme omytou, drobně pokrájenou pažitku s čerstvou majoránkou, sladkou červenou papriku, hořčici, sůl, směs dobře promícháme a nalijeme do zavařovací sklenice. Přidáme malý bobkový list a fazole zalijeme olivovým olejem tak, že budou zcela ponořeny. Necháme je marinovat 20 - 24 hodin. Podáváme jeko předkrm nebo chuťovku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.