Marinované grilované krevety se slaninou
40 min.
Ingredience
- 200gramůSlanina vepřová
- 20kusůKrevety tygří - loupané
- Marináda
- 0,5lžíceOregano čerstvé
- 0,5lžíceBazalka
- 4stroužkyČesnek
- 1kusCitrony
- 3lžičkyOcet vinný červený
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř citronový
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
51 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si marinádu: Čerstvé oregano s bazalkou omyjeme, drobně pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme oloupaný, utřený česnek, šťávu z jednoho citrónu, červený vinný ocet, sůl, pepř a olivový olej. Marinádu promícháme.
- 2Čerstvé krevety omyjeme a osušíme čistou utěrku. Oloupeme je (skořápku z trupu), odstraníme střívko a ponecháme hlavu a ocas.
- 3Oloupané krevety naložíme do marinády přibližně na 1 hodinu.
- 4Krevety vyjmeme z marinády, necháme okapat, každou obalíme plátkem slaniny (v polovině zachytíme párátkem). Krevety položíme na rozpálený rošt grilu. Grilujeme 3-5 minut, během grilování krevety otáčíme a potíráme marinádou. Grilujeme je dozlatova a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.